RESEPI AYAM PERCIK.



BAHAN PERCIK
1kg ayam | dipotong kecil 
15 biji cili kering l dikisar 
3 biji bawang besar l dikisar - saiz sed 
3 ulas bawang putih l dikisar 
2sm halia l dikisar 
2sm kunyit hidup l dikisar 
2 batang serai l dikisar 
250ml santan pekat - mama tambah lagi dgn santan sed pekat 
Garam secukup rasa 

CARA MEMASAK: 
Untuk kuah perciknya, campurkan santan bersama bahan kisar dan masak di atas api sederhana. 
Kacau rata dan biarkan hingga kuahnya menjadi pekat. Ketepikan. 
Celupkan ayam di dalam kuah percik dan panggang hingga masak. -Ketika proses memanggang ayam, pastikan disapukan berulang kali kuah perciknya sehingga ayam masak. 


sumber


Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Resepi Terbaru. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top